Ubjedljiva pobjeda protiv ekipe iz Goražda za nova tri boda

Prava rukometna poslastica viđena je sinoć u dvorani Ekonomske škole u Brčkom. X kolo rukometne Premijer lige BiH, navijačima u distriktu ponudilo je čak 73 pogotka, te konačnu pobjedu “Lokosa”, ukupnim rezultatom 39:34.

Krenuli su Brčaci silovito u ovaj meč i jasno stavili do znanja gostima da ih osim pobjede, ništa drugo ne zanima u ovom meču. Visok intenzitet u igri, donosi Lokomotivi značajnu prednost već na samom početku susreta. Grujić i Mišetić pogurali su Lokomotivu ka ekspresnom vođstvu 5:1 posle samo nekoliko minuta igre. Upravo pomenuti Mišetić pokazao je da se odlično privikao na ulogu u novoj sredini i sistemu igre trenera Ljubomira Filipovića, te da će biti od velike pomoći mladom timu Lokomotive u budućem periodu.

Djelovali su Brčaci ubjedljivo tokom prvog perioda igre. Brzim izvođenjima napada sa centra te ubitačnim kontranapadima, sigurno su grabili ka novoj pobjedi. Pred kraj prvog poluvremena, dodatno se raspucao Nikola Grujić, koji je početni period okončao sa 7 pogodaka na svom kontu. Konačan rezultat prvog dijela glasio je 20:16 u korist Lokomotive.

Nastavili su Lokosi i u drugom dijelu sa visokim tempom, koristili ukazane prilike i konstantno održavali stečenu rezultatsku prednost koja je u početnim minutama drugog dijela iznosila i 6 pogodaka. Isticali su se Krivokapić, Ristović i Vukoje svojim predstavama u važnim periodima. Ali i Grujić koji je pokazao da je istinski lider mladog tima Brčaka u sinoćnjem meču.

Ipak, sredinom drugog poluvremena, neželjena slika na terenu. Bile su pristune oscilacije u igri domaćih što su gosti koristili iz napada u napad te polako topili prednost domaćeg sastava. Pokušavao je Ljubomir Filipović izmjenama prodrmati svoj tim ali nije uspijevao. Pred završnih 10 minuta igre, prednost Lokomotive iznosila je samo 2 pogotka. Period izuzetne borbe u kojoj je važno istaći domaćeg golmana Mihajlovića koji je u 48-oj minuti susreta, sa dvije uzastopne, fantastične intervencije otrijeznio domaći tim i odolio naletima gostiju iz Goražda, koji su u tom momentu apsolutno bili u psihičkoj prednosti.

Uspijeli su “Lokosi” zadržati mirnoću u najvažnijim momentima susreta. Rutinski nastupi na defanzivnom dijelu terenu uz realizaciju pruženih šansi, preko krila VukojaĐorđevića, odveli su meč u željenom pravcu te u 55-om minutu susreta ponovo obezbijedili prednost od 5 pogodaka, koja se održala do samog finiša susreta.

Znali smo da je ekipa Goražda nezgodna ekipa, ali smo sproveli taktičke zamisli našeg trenera te došli do željene pobjede pred izuzetno važno gostovanje ekipi Drine iz Zvornika u narednom susretu. Došlo je do malog opuštanja u drugom dijelu ali smo uspjeli dobro odigrati odbranu i riješiti meč u našu korist.

Rekao je kapiten tima, Aleksandar Đurkić.

U rapsodiji golova, prednjačili su Grujić sa 10 te Mišetić i Vukoje sa 7 pogodaka u domaćem sastavu. Najraspoloženiji akter gostujućeg tima bio je Damir Delić sa 10 postignutih pogodaka.

Rukometaši Lokomotive ovom pobjedom zauzeli su 5. mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 17 osvojenih bodova.

sportal.ba