Tijesan poraz Lokosa od aktuelnog prvaka Gračanice

Večerašnjom utakmicom otvorili smo IX kolo Premijer lige. Nažalost malo je nedostajalo da se iz Gračanice vratimo neporaženi. Sve u svemu glavu gore idemo dalje, sljedeće kolo u našoj dvorani dočekujemo ekipu Goražda.

Neizvjesna, na momente rovovska borba, opravdala je epitet derbija kola u meču koji je odigran u dvorani “Luke”, u Gračanici. Domaći sastav izvojevao je pobjedu nad Lokosima, ukupnim rezultatom 27:25.

Konkretniji je bio domaći sastav od samog početka, pokušavali su Lokosi držati priključak za liderom, ali je Gračanica konstantno održavala blagu rezultatsku prednost. Na odmor se otišlo sa rezultatom 14:10 u korist domaće ekipe.

Nešto bolje izdanje Lokosa u drugom poluvremenu dovelo je do krajnje neizvjesnosg meča koji je svoj epilog dobio tek na kraju susreta. Naši momci se nisu predavali, preko Nikole Grujića koji je i u ovom meču bio najistaknutiji pojedinac u našim redovima, trudili su se doći do važnih bodova na jučerašnjem gostovanju.

Ipak, pribrani sastav Gračanice, odolio je izazovima i gostiju i pobrinuo se da bodovi ostanu u “Lukama”.

Netipično za derbije, treba istaći fer i korektnu borbu sa obe strane, koja je rezultovala sa tek 4 isključenja na meču. Po dva na obe strane.

Adi Džinović, sa 6 pogodaka, bio je najefikasniji akter u domaćem sastavu.

U narednom kolu, Lokomotiva će ugostiti ekipu Goražda.