RK Lokomotiva Brcko

Summa summarum – nije loše, a septembar nikad bliži!

Učešćem u završnici Kupa Republike Srpske spušta se zavjesa na ovogodišnje takmičenje našeg seniorskog tima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U ljeto 2018. godine postavili smo ciljeve jednogodišnjeg takmičenja, ciljeve koje smo na kraju i ispunili. Pored očuvanja statusa premijerligaša, učešća u Kupu BiH gdje nismo imali zapaženu rolu, jedan od ciljeva bio je i plasman na završnicu Kupa Republike Srpske.

Takmičarska sezona donijela nam je puno uspona i padova, a ponajviše problema smo imali sa povredama. Tokom cijele godine smo bili desetkovani nedostatkom igrača i sa sigurnošću možemo reći da smo ukupno 5 utakmica odigrali u kompletnom sastavu. Ta činjenica donijela nam je svima puno glavobolje, ali vjera u mlade snage našeg kluba na kraju se isplatila. Afirmacija mladih igrača, izdanaka naše omladinske škole dokazuje da se uvijek vrijedi ulagati u mlade.

Upornim i kvalitetnim radom trener Žikica Milosavljević je i poslije suspenzije zaslužio povjerenje rukovodstva kluba, te je do kraja ostao trener sa ugovorom u našem klubu. U narednim danima biće poznata kompletna situacija u pogledu njegovog statusa u RS BiH. Pored trenera u najskorije vrijeme formirat ćemo okosnicu tima, koji bi u narednoj sezoni trebao biti pravo osvježenje na rukometnoj sceni BiH.

“Već sada imamo viziju kako bi trebao izgledati naš tim sledeće godine. Vrlo brzo ćemo napraviti plan priprema, te spisak eventualnih pojačanja koja bi unaprijedila našu igru. U sledećoj sezoni pred ekipu ćemo iznijeti jasne ciljeve koje bi trebale biti obavezujuće za sve strukture kluba”, rekla je za klubski sajt Zvjezdana Nedić.

Na kraju, ali nipošto manje važno, ističe se i takmičenje naših mladih nada u protekloj godini. Omladinci Lokomotive u svim kategorijama plasirali su se na završnicu prvenstva Republike Srpske za mlade. Selekcija dječaka 2004. i mlađi odigrala je finalni turnir na kome smo zauzeli 3. mjesto i osigurali plasman na prvenstvo BiH, dok su u kategoriji 2002. i mlađi mlade “mašinovođe” osvojile 1. mjesto u ligi mladih RS Vojvodine.

Narednih dana očekujemo završnice prvenstva Republike Srpske za kategorije 2006. , 2002. i mlađi, gdje očekujemo što bolje rezultate. Pored svih navedenih aktivnosti, pred kraj ljeta polaznici naše omladinske škole putuju na međunarodni turnir u Barselonu.

Kad sve stavimo na vagu, SUMMA SUMMARUM – nije loše, a septembar nikad bliži!