Srebro za dječake Lokomotive na svjetskim igrama mladih u Parizu

Protekle sedmice rukometaši Brčanske Lokomotive, dječaci rođeni 2003. godine i mlađi uz pomoć 4 dječaka i dobojske Sloge učestvovali su na svjetskim igrama mladih u Parizu. Naši dječaci bili su smješteni u Grupi sa Ajacciom iz Francuske, Liberijom iz Kostarike i Tunisom.

U grupnoj fazi smo ostvarili ubjedljive pobjede, te kao prvoplasirani iz grupe u polufinalu snage smo odmjerili sa domaćom ekipom Paris Saint German. Svu raskoš u svojoj igri i sav talenat koji posjeduju pokazali smo u toj utakmici te se ubjedljivo plasirali u finale svjetskih igara. Drugi polufinalni par bili su selekcija iz Brazila i drugoplasirana ekipa iz naše grupe Ajaccio, u zanimljivoj utakmicu Francuski tim je slavio i ušao u finale.

U finalnoj utakmici naši dječaci koji su u grupi više nego lako savladali ekipu Ajaccio loše su otvorili utakmicu, te i kad bi se uspjeli rezultatski odvojiti svojim greškama vraćali smo domaću ekipu u život. Presudni momenti bili su pri rezultatu 11:11 kada smo uspjeli promašiti 5 zicera što nas je naposletku i koštalo zlatne medalje. Krajnji rezultat utakmice bio je 18:18 nakon čega se pristupilo izvođenju sedmeraca. Srećnija ekipa u tom susretu bila je ekipa Ajaccio te su slavili.

Nama je ovaj turnir poslužio da uvidimo snagu i kvalitet naše djece u odnosu na djecu sa drugih kontinenata, slobodno vrijeme iskoristili smo da upoznamo i vidimo sve ono što svjetska metropola Paris sigurno jeste i nudi. Ostaje žal za zlatnom medaljom, ali i utisci kakve samo sport može da ponudi.

Veliki zahvalnost svim našim navijačima, roditeljima i prijateljima kluba koji su nas pratili i bodrili te napravili spektakularan doček.

Hvala svima koji su podržali naš odlazak na takmicenje.
Još jedan dokaz da je sport i sportisti najbolji ambasador.