O Klubu

Muški rukometni klub Lokomotiva osnovan je sad već davne 1960 godine. U prijeratnom periodu klub se takmičio u republičkim ligama. U to vrijeme bio je mnogo poznatiji po svojoj ženskoj selekciji. Početkom rata stopirane su i sve aktivnosti kluba.

Obnavljačka Skupština kluba održala se u decembru 2003 godine i od tada klub se redovno takmiči u ligama BIH. U tih 15 godina stala su i 4 učešća u Premijer ligi BIH. Kao jedan od većih uspjeha u tom periodu pomenućemo osvajanje Kupa RS u konkurenciji svih ekipa iz RS za sezonu 2007/2008.

Za 15 godina rada kroz naš klub su prošle brojne generacije, takođe brojni igrači našeg kluba nosili su ili još uvijek nose reprezentativni dres. Mnogobrojni su pehari i medalje osvojeni na državnim i republičkim završnicama za mlade BiH i RS.

U klubu trenutno egzistiraju sve selekcije od minirukometa do seniorske ekipe. Naš klub godinama unazad važi za jedan od najorganizovanijih klubova u Brčko distriktu BiH i klub koji jako puno pažnje pridaje u radu sa mladima.

Klub se trenutno nalazi u najelitnijem rukometnom takmičenju, Premijer Ligi BiH.