Mi Brčaci republički prvaci

Sinoć je spuštena zavjesa za rukometnu sezonu i za članove RK Lokomotiva. Dugogodišnji rad je konačno došao na naplatu, možemo slobodno reći da je ova sezona u znaku našeg kluba. Sa ponosom ističemo da smo na republičkim završnicama učestvovali u sve 4 kategorije i osvojili 3 medalje, od toga dva puta naši su dječaci bili najbolji.

Jednom su poraženi u finalu, a dva zlata i jedno srebro donijeli su najmlađi u naš grad. Kad se na to pridoda da smo i u seniorskoj kategoriji prvaci Republike Srpske, onda to sigurno nije proizvod sreće. Uzrečica kaže: “Na sreću se može osloniti jednom, a na rad uvijek”. U našem slučaju se to potvrdilo kao potpuno tačno. Uz uspjehe rukometaša Lokomotive nećemo zaboraviti ni rukometašice Jedinstva koje su takođe šampionke Republike Srpske što daje poseban značaj našem gradu.

Naime od jeseni, grad Brčko jedini u Republici Srpskoj ima dva predstavnika u rukometnoj Premijer ligi BiH. Sigurno da sve to ne bi bilo moguće bez pomoći gradskih vlasti, no vrlo važno je istaći značaj i sam kvalitet Premijer lige, te za ova dva kluba treba pokušati obezbijediti što bolje uslove da nas ne bi predstavljali samo jednu sezonu u eliti, već da na ponos svih Brčaka ovkave uspjehe nastave nizati i na državnom nivou.