Lokosi rutinski protiv Slavije

Lokosi “ovjerili brejk” iz Visokog i Slaviju praznih šaka poslali na put ka Istočnom Sarajevu.

Vodili na poluvremenu, kontrolisali susret, prelomili meč u poslednjoj trećini susreta i zasluženo slavili rezultatom 30:23.

Nakon nešto slabijeg otvaranja današnjeg susreta, nekoliko propusta u defanzivi otvorilo je meč po volji Slavije. Kreirali su gosti seriju na početku i imali prednost od 4 pogotka nakon nekoliko minuta igre.

Reagovao je Šarenac time-outom. Upalili su Lokosi motore, konsolidovali redove i prvenstveno na defanzivnoj strani terena vratili meč u normalan tok. Nije izostala ni realizacija napadačkih akcija, do poluvremena preokret i konačnih 16:11 nakon 30 minuta igre.

Nastavili su, prije svih, Ristović, Grujić i Petrović započeto u prvom dijelu. Nekoliko lijepih ofanzuivnih šema , krunisanih pogocima, držali su Slaviju u podređenom položaju iako se gosti nisu predavali u finišu. Lokomotiva lomi meč pri ulasku u posledniuh 10 minuta igre, odlazi na +5 i meč uvodi u miran period. Nisu gosti imali snage za povratak i Lokosi bilježe i drugi trijumf na startu elitnog šampionata.

Ristović sa 9 pogodaka, predstavljao je neriješivu enigmu za gostujuću odbranu. Petrović i Grujić dodali su po 6. Zapaženu rolu, kao po tradiciji imao je i čuvar mreže Mihajlović.