Lokosi po medalje

Završni vikend prvenstava omladinskih kategorija BiH donosi nam zanimljive utakmice. Naime u Ljubuškom mlade “mašinovođe” već su ostvarili ulazak u polufinale prvenstva BiH gdje će snage odmjeriti sa domaćom ekipom Izviđača. Kakav god rezultat postigli najmlađi lokosi su već ostvarili zacrtane ciljeve i dokazali da se na njih u budućnosti treba računati.

Dok se mladi na jugu BiH bore za medalju u našem gradu imamo prilike da za vikend gledamo pravi rukomet gdje će na državnoj završnici za juniore učestvovati 7 ekipa. Potrudit ćemo se da budemo odlični domaćini svima svugdje osim na parketu Ekonomske škole i Gimnazije, tu naši juniori imaju šansu da dokažu da nisu slučajno imali minutažu u proljetnom dijelu Premijer lige.

Pored ove dvije selekcije napominjemo da su naši mlađi kadeti na završnicu u Banja Luci prije 15 dana porazeni u borbi za 3. mjesto, dok su se kadeti svijetla obraza vratili iz Maglaja gdje su osvojili 3. mjesto i u Brčko donijeli bronzanu medalju.

Rijetki su klubovi u Brčkom čije su sve omladinske selekcije izborile plasman na državne završnice, još rjeđi oni koji u naš grad donose medalje sa državnih prvenstava, s tim u vezi uspjeh naših rukometaša još je veći.

To je jedan od razloga da tokom vikenda posjetite dvorane u kojima se održava takmičenje i podržite naše momke, a oni će vam to svakako znati vratiti onako kako su i do sada, beskompromisnom borbom za svaku loptu.