18. KOLO | POBJEDA NA GOSTOVANJU U BANJA LUCI PROTIV EKIPE ORK BORAC

Sinoć je u Banja Luci odigrana odgođena utakmica 18. kola između domaćina Borca i naše ekipe. Teže od očekivanog, naši momci su ubilježili 3 boda na gostovanju u Banja Luci.

Loš početak utakmice unio je dodatnu nervozu u redove naših momaka koji su posezali za potpuno nerezonskim pokušajima na šta su mladi igrači Borca imali odgovor u vidi brze kontre i polukontre. Dodatni problem predstavljala je lakša povreda Gorana (R) Šarenca što je potpuno šokantno djelovalo na ostatak ekipe.

Rezultat na poluvremenu 17:17

Na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 17:17. U drugi dio igre momci u plavim dresovima ulaze rješeni da rezultat okrenu u svoju korist. Ali žureći da što prije dođu do rezultatske prednosti naši igraci prave nesvatljive greške pa na terenu djeluju kao ekipa koja se prvu puta sakupila da igra.

Treba istaći da smo promašili 2 penala, 3 kontre i imali barem deset tehničkih grešaka, kad se na to nadoveže loš učinak našeg golmanskog dvojca, stiče se utisak da smo samo na suvi kvalitet uspjeli da dobijemo ovu utakmicu.

Končni rezutat 32:34

Već u srijedu 09. maja, 2018. u 21 čas u našoj dvorani očekuje nas derbi susret sa ekipom Kozara MP iz Kozarske Dubice. Uvjereni u mnogo bolje izdanje naših momaka očekujemo da pred domaćom publikom odigramo kvalitetnu utakmicu.